Copiii si animalele de companie

Copiii si animalele de companie

Toti copiii iubesc animale de companie si isi doresc foarte mult ca acestea sa devina o parte integranta din familia lor. Dar, atunci cand in calitate de parinte sunteti sigur ca vreti un animal de companie pentru copilul vostru, este foarte necesar sa tineti cont de anumite lucruri foarte importante. Parintii sunt ingrijorati de siguranata si, de asemenea, de modul in care se vor putea ocupa de ele. Deci, in continuare vom incerca sa va spunem unele dintre cele mai importante lucruri de care veti tine cont odata ce ati adoptat un animal de companie pentru copiii vostri.

Iata cateva lucruri carora trebuie sa le acordati atentie. Grija si atentia de care se bucura micutii va trebui impartita si cu animalul de companie.

animale de companie 02

 1. Tipul de animal de companie potrivit
  Pentru inceput, cel mai important lucru este marimea animalului. Aveti in vedere aspecte precum ingrijirea, la modul general, si incercati sa evaluati cat mai corect care este implicarea din punct de vedere financiar. Nu este deloc usor sa aveti grija de un animal mic de companie. De asemenea, daca aveti o casa mica nu va puteti permite sa aduceti un animal de companie mare. Prin urmare, trebuie sa reflectati asupra acestor chestiuni. In cazul in care plecati des in vacante, atunci trebuie sa va ganditi cine va prelua responsabilitatea si ingrijirea animalului de companie. Deci, adoptarea unui animal de companie nu este un lucru atat de usor si implica numeroase aspecte esentiale care ar trebui stabilite de la bun inceput.
 2. Spatiul necesar
  Este un punct foarte important, deoarece totul depinde de marimea animalului pe care doriti sa il adoptati pentru copil. Daca nu aveti suficient spatiu, atunci nu puteti aduce un animal de companie mare. Avand în vedere ca animalele de companie necesita spatiu pentru a le gazdui astfel incat sa aiba parte de niste conditii de trai optime atat ele cat si voi, trebuie sa va orientati catre animale de companie care se pot adapta usor la mediul in care traieste familia ta. Daca, de exemplu, locuiti intr-o garsoniera, atunci intentia de a adopta un animal de genul cainelui sau pisici, ar trebui cel putin regandita.
 3. Timpul pe care il puteti acorda unui animal
  Uneori se observa faptul ca unele familii nu au suficient timp pentru a petrece cu animalele lor din simplul motiv ca acestea au un program foarte incarcat si in consecinta nu isi pot dedica o parte din timpul lor pentru acesti minunati prieteni. Este important sa va pese de un animal de companie ceva mai mult decat de nivelul de a oferi regulat hrana. La fel ca si noi, acesta are nevoie de atentie si dragoste, plimbari regulate, intretinere adecvata, vaccinari si controale medicale regulate. In plus, daca voi nu aveti timp de un animal, in functie de varsta avuta, puteti pasa aceasta sarcina copiilor vostri, insa numai daca au posibilitatea si disponibilitatea sa se ocupe cum trebuie de acesta.
 4. Efectele avute asupra familiei si vecinilor
  Atunci cand un animal de companie este adus acasa ii trebuie ceva timp sa se adapteze la atmosfera oferita de acest loc. Fiecare animal reactioneaza in propriul fel, insa exista unii care fac mult zgomot cauzand astfel perturbari sonore semnificative familiei si vecinilor tai. Sunt unii catei care latra foarte mult si devin o sursa de probleme pentru vecini, mai ales daca locuiti la bloc, loc unde trebuie respectate anumite reguli. Deci este esential sa adoptati un animal de companie al carui comportament este cat de cat educat.
 5. Sursa de distractie pentru copii
  Animalele de companie sunt foarte distractive mai ales atunci cand exista in casa copii mici. Chiar si pentru copii ceva mai mari, animalele de companie reprezinta o buna sursa de distractie. Interactiunea dintre copii si animal poate duce la crearea unei legaturi puternice care poate avea un rol important in viata celui mic. Hranirea, ingrijirea si momentele de relaxare alaturi de acestea vor fi greu de egalat in sufletul unui copil, fapt care poate avea implicatii puternice si la nivel emotional, mai ales atunci cand cel mic trece prin perioade mai grele.

 

Share