Avionul si sarcina

Avionul si sarcina

         Intrebarea si ingrijorare multor femei in legatura cu calatoria cu avionul de cele mai multe ori nu este justificata. In general nu exista riscuri nici pentru mama, dar nici pentru bebelus.

Perioada indicata pentru calatorii

Cea mai indicata perioada pentru zbor este al doilea trimestru de sarcina, iar calatorii cu avionul se pot efectua pana in saptamana 36 de sarcina. Pentru o calatorie fara probleme trebuie consultat medicul care iti va spune daca sunt probleme cu sarcina sau nu. Inainte de a pleca este indicat sa detii date referitoare la sarcina cum ar fi: data in care vei naste, evolutia sarcinii, luna de sarcina. Centura este indicat a fi pusa , aceasta putand a fi ajustata in asa fel incat sa nu va incomodeze.

Masca de oxigen poate fi un ajutor util pentru tine, in momentul in care simti ca nu ai suficient aer, la altitudini inalte. In caz ca ai rau de inaltime poti apela la medic pentru a vedea daca poti lua anxilotice.

Hidratarea este esentiala pentru o sarcina fara probleme

Hidratarea cu apa sau sucuri naturale este foarte importanta in timpul calatoriei. Se va consuma mancare care contine carbohidrati si vitaminele B,C si E pentru o rezistenta mai mare la fluctuatii.

Daca starea dumneavoastra se schimba oricand puteti cere ajutorul personalului avionului, care sunt bine pregatiti in domeniul medical.Compania aeriana isi rezerva dreptul de a primi sau nu femeile insarcinate la bordul navelor sale, in principiu dupa 28 de saptamani daca nu detin acel certificat constatator care le da dreptul sa urce la bord.

sarcina si avionul

Pentru un confort sporit este bine ca in geanta sa aveti o sticla de apa in plus pentru a nu fi nevoit sa apelezi tot timpul la insotitorii de bord, o periuta de dinti si pasta de dinti in caz de voma, pentru a improspata mirosul din gura. Mergeti la baie inainte de a urca in avion, dar nu va grabiti sa o faceti printer primii pasageri. Ramaneti mai la urma pentra a putea face miscare si pentru o pozitie mai lejera pe scaunele din aeroport. Este bine intdeauna sa ai niste maruntis prin geanta, in caz de escala sa poti sa mai cumperi o apa sau ceva de rontait. Este indicat inainte de plecare sa ceri un meniu special de mancare pentru a nu avea surprize ca mancarea de la bord nu o poti tolera din cauza sarcinii.

Miscare in permanenta

Pe tot parcursul zborului este bine sa faceti miscare, sa va ridicati la fiecare jumatate de ora, sa va plimbati pe culuar astfel veti evita tromboza venoasa, formarea unui cheag de sange la nivelu piciorului. De aceea este indicat sa va cumparati un loc la mrginea culuarului, sa purtati incaltaminte si haine lejere, sa va hidratati suficient.

Se spune ca pe timpul zborului sunteti expusi la radiatii solare, dar care nu vor duce la pierderea fatului, de aceea este bine sa reflectati foarte bine cat este de important pentru dumneavoastra calatoria cu avionul.

Pentru o siguranta mai mare nu ezitati sa va faceti o asigurare medicala, care va poate ajuta in caz de surprize neplacute intr-o tara necunoscuta.

Share