Adoptia

Adoptia

Multe dintre cuplurile de pretutindeni descopera, cu stupoare, ca unul dintre parteneri este infertil. Bineinteles ca teribila veste trebuie confirmata din mai multe surse medicale autorizate pentru a putea fi intr-un final acceptata. Din acel moment viata unui astfel de cuplu va trece printr-o serie de incercari a caror finalitate poate duce la disolutia cuplului sau la sudarea acestuia odata pentru totdeauna. Pana la un punct sansele ca una dintre aceste doua directii sa se confirme sunt la egalitate. Printr-un act precum adoptia se pot regla mai multe directii. In primul rand apare un copil in cuplu, fapt care are legatura directa cu o a doua directie, stabilizarea acelui cuplu. O a treia interpretare care poate fi data acestui act consta in salvarea unui copil de la chinul unei existente fara o familie. Mai multe puncte de vedere juste in felul lor.
Fortarea conceptiei
Infertilitatea de care sufera unul dintre parteneri poate sa nu fie totala, cauze pornind de la cele de ordin psihic pana la cele de ordin fizic acoperind o plaja extrem de larga de cauze posibile care ingreuneaza conceptia. Daca multe cupluri aleg ca drumurile celor doi membri sa capete traiectorii separate, la fel de multe aleg sa mearga impreuna pana la epuizarea tuturor posibilitatilor de a deveni parinti. Pentru acestia, un ajutor foarte mare in conceperea unui copil il da insasi medicina cu evolutia ei extraordinara din ultimii treizeci poate patruzeci de ani. Metodele de inseminare artificiala, uneori hulite alteori aplaudate, au dus de multe ori la obtinerea unor rezultate peste asteptari. Din pacate, nu putine au fost si rezultatele negative cu toate stradaniile medicilor si sperantele cuplurilor.

adoptia 1
Adoptia, un sentiment unic
Uneori ca ultima optiune alteori ca singura, adoptia pune fata in fata in primul rand mama cu sine insasi. Pregatirea psihologica este foarte importanta intr-o astfel de situatie, timpul de care mama are nevoie sa se pregateasca nu trebuie impus. Alteori totul decurge de la sine si inca din primul moment cei doi, femeia adulta si copilul devin cei mai buni prietani. Doua suflete care nu au mai interactionat niciodata la modul constient, se intalnesc si nu se mai despart, dupa spusele multor persoane implicate in astfel de intamplari fericite intre cele doua neexistand vreo bariera de comunicare, mama si copilul ei existand din totdeauna ca un fapt natural. Pentru ca adoptia sa fie o reusita din toate punctele de vedere, este foarte importanta personalitatea mamei. Legat de aceasta perspectiva este si echilibrul emotional de care aceasta trebuie sa dea dovada. Prin puterea personalitatii ei mama il imprima si nou venitului in viata ei dar si a tatalui, partenerului ei de cuplu multe dintre cele mai nobile sentimente. Pentru ca, nu-i asa, intr-o astfel de ecuatie trebuie sa fie implicata si cealalta parte a cuplului.
Sarcina, un efort psihic
La fel cum se spunea in batrani ca pe un baiat il transforma in barbat perioada de catanie (stagiul militar), o fata devine femeie prin nastere. Sarcinile sunt asociate cu trairi si sentimente de nedescris dar si cu dureri semnificative in momentul nasterii. O mama adoptiva parcurge acest travaliu mental, ea nesimtind emotia primului tipat sau a primului supt al nou nascutului. Insa tocmai in lipsa unor astfel de sentimente, senzatii, perceptii, intr-un cuvant trairi, dragostea ei se va revarsa in valuri catre fiinta care a devenit copilul ei. O anume stabilitate financiara, chiar daca este garantul in alb al unei vieti bune si lipsite de grijile financiare, nu poate suplini sentimentele de dragoste si de iubire care sunt asociate cu copiii. Chiar daca uneori sunt traite la nivel subconstient, sentimentele de abandon cu care copiii neinfiati sunt obligati sa traiasca nu de putine ori si la varsta adulta, trebui sa fie primele care le vor dispare din panoplia atat de bogata de trairi a celor mici.

Adoptia poate fi interpretata, pana la urma, ca un act de de reintregire a familiei. De cele mai multe ori aceasta este pansamentul pentru rana unui cuplu cauzata de infertilitate si se poate transforma in cea mai curata dragoste a unui copil pentru parintii lui.

Share