Un copil inteligent inca din burtica mamei
A purta o sarcina intr-un mod sanatos este o incercare care necesita implicarea viitoarei mame dar si a partenerului. Inca din faza de preconceptie ar trebui sa creati un climat casnic propice, sa aveti grija sa evitati starile de tensiune prelungite si alte cateva astfel de actiuni si activitati care ar putea influenta negativ copilul pe care il veti purta in pantece vreme de aproximativ noua luni de zile. Grija pentru o sanatate psihica a viitorului vostru copil este si ea deosebit de importanta. Chiar daca reactiile lui nu sunt deloc asemanatoare cu cele ale unui copil deja nascut, daca veti fi atenta la semnele si semnalele pe care burtica voastra le emite veti constata cu surprindere ca, acolo inauntru, se intampla ceva. Concret, iata cum va puteti fi de ajutor voua insiva intr-o astfel de situatie.
Pe tot timpul sarcinii continuati sa faceti miscare sustinuta insa nu atat de intensa ca pana in acel moment fericit cand testul de sarcina a iesit pozitiv. Oxigenarea sangelui este un factor important in dezvoltatea armonioasa a micutului din burtica voastra. In plus, daca sangele vostru are o concentratie optima de oxigen, creierul va va functiona mai bine, muschii vor fi alimentati cu un sange de calitate si, pe langa o alimentatie sanatoasa, va crea premisele unei sarcini usor de dus pana la final. Inlocuiti exercitiile solicitante de la sala cu miscari moderate, cu plimbari lungi in natura si chiar cu inotul. O protejare a sistemului osos si a ligamentelor este necesara.
Situatiile stresante, in care incarcatura emotionala este deosebit de puternica, la fel ca un orice alta perioada a vietii voastre, sunt aducatoare de tensiuni nedorite si, implicit, de reactii care intr-o stare calma nu ar fi aparut niciodata. De aceea, evitati pe cat posibil astfel de stari. La nivel subtil, organismul vostru reactioneaza foarte violent la acesti stimuli. Implicit, si fiinta din burta voastra va avea de suferit, iar stimulii negativi vor fi resimtiti si de ea. Daca intamplarile zilei va vor purta pasii spre stituatii de acest gen dati dovada de tact si, pe cat posibil, evitati-le. Rugati alte persoane sa se ocupe de treburile acestea. Oferiti-va pauze de cateva minute de relaxare musculara si psihica la intervale regulate. Retrageti-va intr-un spatiu linistit si vorbiti cu bebeul pe care il purtati. Evitati aglomeratiile umane si caldura – doi dintre factorii care conduc la formarea unor tensiuni destul de puternice.
Contracarati acele stari de tensiune cu ganduri pozitive si o stare generala relaxata. Voi sunteti singurele persoane care au puterea de a va scoate din interiorul unei discutii aprinse, in care puteti fi parte activa, si sa va situeze undeva in afara fluxului de energii nu tocmai benefice pentru voi si fatul vostru. Concentrati-va pe trairile pozitive prin care aduceti un consistent aport de energie necesara unei dezvoltari armonioase din punct de vedere fizic dar si psihic pentru cel sau cea care va vor umple viata din momentul nasterii.
O alta modalitate prin care puteti dezvolta inteligenta copilului pe care il purtati este sa va fixati sau doar sa va asezati o pereche de casti pe burtica si sa ascultati muzica impreuna. Acest obicei va putea face parte din rutina voastra zilnica. Reactiile celui sau celei ce se afla in pantecele vostru sunt uimitoare. Daca acordurile muzicale pe care le ascultati sunt relaxante, copilul se va relaxa si el, oferindu-va astfel o serie de momente unice. In plus, obisnuiti-va sa ii vorbiti ca si cand ar fi in fata voastra. Multe studii de specialitate facute de catre specialisti au demonstrat ca, vorbindu-i copilului pe un ton cald, matern, acesta va avea o dezvoltare post-nastere mai rapida decat a altor copii.
Cateva mici tehnici si strategii aparent fara legatura cu sarcina dar, de fapt, motoare foarte puternice care va vor propulsa sarcina catre o stare normala si naturala. Pentru o legatura stransa intre membri unui triunghi familial perfect echilibrat implicati-va, pe cat posibil, si partenerul.