Mentenanta server

Mentenanta server

Intretinere unui server este procesul de mentinere, actualizare si functionare a unui sistem de acest fel, pentru a putea asigura faptul ca reteaua de calculatoare a unei companii functioneaza fara probleme. Administrarea unei retele este cruciala pentru performantele unei afaceri aflate in plina expansiune. Fara un plan de servicii IT corespunzator, software-ul de aplicatie nu va rula asa cum este de asteptat. In cazul existentei unei probleme de sever, reteaua poate experimenta un esec partial sau total ceea ce duce la pierderi grave pentru afacere.

Server este termenul folosit pentru a descrie un instrument care detine informatii despre procesorul calculatorului, memoria si hard disk-ul. Acesta este construit pentru a oferi o putere maxima de calcul in timp ce utilizarea de spatiu este minima. Companiile au tendinta de a instala mai multe servere odata pentru a creste puterea de procesare a informatiilor disponibile si pentru a sprijini mai multe baze de date, sisteme si aplicatii.

Intretinerea corespunzatoare a unui server necesita existenta unui control periodic pentru a efectua lucrari de mentenanta si prevenire. Acest lucru implica o analiza a performantelor serverului si potentiale riscuri de securitate, precum si protocoale de rezerva in mod regulat. Ca parte din mentenanta preventiva, administratorul trebuie sa se asigure ca sistemul de monitorizare incorporat ofera informatii despre activitatea acestuia si configurare in mod corespunzator.

De ce este importanta mentenanta unui server?

Cu scopul de a mentine in norme o afacere ce se bazeaza pe o retea de calculatoare ce functioneaza in stare optima si sigura. Pentru toate acestea sunt necesare actualizari regulate ale acestuia, instalarea de patch-uri si diagnosticare, cu alte cuvinte, este nevoie de un plan de mentenanta a serverului. Cu ajutorul mentenantei o afacere se va bucura de succes o lunga perioada de timp.

Planurile de mentenanta ale unui server variaza de la o activitate la alta, este universal esential sa existe un plan care este special conceput pentru a asigura optimizarea continua a retelei de server si de computer. Prin efectuarea unor rezerve regulate de date, instalare de patch-uri pentru actualizari si bug-uri, server-ul va fi pastrat la performante de varf, prin urmare, reducerea la minimum a eventualelor riscuri pentru erori si esecuri de sistem va scadea. Cu un plan de mentenanta care sa ia in considerare obiectivele si cerintele unice ale afacerii, server-ul va continua sa fie fiabil si eficient pentru a rula o afacere sigura.

Cea mai importanta parte a unui plan de mentenanta este de a proiecta unul care este potrivit pentru afacere, deoarece fiecare organizatie are obiectivele sale unice si nevoi de server de asemenea. Alaturi de crearea unui plan de specificat este important sa se ia in considerare cat de des se doreste efectuarea lucrarilor de intretinere pe server. Cu un plan solid de mentenanta va exista si un calendar sensibil pentru punerea in aplicare a acesteia evitandu-se astfel timpii lungi si ineficienti.

Importanta mentenantei unui server nu poate fi omisa, fara ea afacerea nu poate atinge succesul.

Pentru a va putea bucura de o mentenanta optima de cele mai multe ori trebuie infiintat un departament propriu specializat in astfel de activitati. Daca nu aveti astfel de psoibilitati puteti reduce costurile prin contractarea unei firme de suport pentru retea. Prin suport IT externalizat, puteti avea serviciile unor experti in monitorizarea serverelor non-stop mentinand astfel operatiunile afacerii la apogeu pe tot parcursul anului.

 

Share