Instrumente muzicale care stimuleaza inteligenta copiilor

Instrumente muzicale care stimuleaza inteligenta copiilor

Capacitatea de a canta la un instrument muzical are multe beneficii asupra copiilor, inclusiv ii ajuta in dezvoltarea abilitatilor motorii, aptitudinilor, creativitatii si in dobandirea unor virtuti precum rabdarea. Incercarea de a instrui un copil sa utilizeze un instrument muzical la o varsta frageda ii ofera acestui asansa de a descoperi un interes de care s-ar putea bucura cu adevarat mai tarziu. De asemenea, ii ofera oportunitatea de a dezvolta o apreciere pentru muzica, precum si dedicarea de a stapani un instrument.

Cu atat de multe optiuni disponibile, incercarea de a selecta un singur instrument muzical ar putea parea o sarcina impunatoare. Dar este nevoie de timp pentru a lua in considerare recompensele si provocarile specifice fiecarui instrument. In randurile de mai jos va prezentam cateva dintre instrumentele muzicale pe care un copil le poate utiliza cu usurinta.

Vioara poate fi interpretata solo sau ca parte a unui grup, variind de la un mic grup de muzică de camera la o orchestra completa. Viorile vin intr-o varietate de dimensiuni, de la full-size la 1/16, care permite copiilor de toate varstele sa se joace, pana la unele cu proportii confortabile. Mai mult decat atat, vioara este relativ mica si atractiva ca instrument, acest aspect determinand copilul sa ii acorde o atentie deoasebita.

Instrumente muzicale

Pianul poate fi vazut drept un instrument solo, de acompaniament sau ca parte a unui ansamblu. Acesta nu este un instrument portabil si poate fi o achizitie costisitoare. „Tastatura” electronica este o versiune a pianului si poate fi o optiune portabila, mai putin costisitoare. Daca doriti sa il ajutati sa invete arta interpretarii la pian ideal este sa achizitionati unul, insa daca nu exista posibilitatea ramane o alternativa viabila instrumentul descris mai sus, care sa aiba in componenta taste ponderate cat mai asemenatoare cu cele ale pianului.

Trompeta face parte din familia de instrumente de alama. Utilizand-o veti descoperi un sunet puternic, distinct popular in multe stiluri muzicale, inclusiv clasic sau jazz. Utilizarea trompetei necesita dezvoltarea capacitatii copilului de a sufla cu putere prin capul special atasat de instrument si unii pot gasi acest fapt drept o mare provocare la inceput.
Flautul este un instrument de suflat din lemn. Sunetul este produs atunci cand interpretul sufla aer peste o deschidere in piesa bucala, o tehnica care poate dura ceva timp pana cand un copil se va obisnui. Flautul este utilizat intr-o gama larga de stiluri muzicale, oferind copiilor o multime de oportunitati spre care sa se indrepte in viitor. Este, de asemenea, unul dintre cele mai usoare instrumente, fiind facil de transportat, fapt care il face o alegere convenabila pentru marea majoritate.
Chitara poate fi descrisa drept una dintre cele mai frecvent utilizate in cultura pop, ceea ce face o alegere atractiva pentru copii. A deprinde arta de a atinge anumite note la chitara poate fi un pic dificil pentru un copil la inceput, dar odata invatata, mai tarziu pot fi utilizate si alte instrumente similare, cum ar fi bas si ukulele. Chitarile sunt disponibile in versiuni acustice si electrice, desi incepatorii ar putea dori sa se instruiasca pe o chitara acustica, care nu are nevoie de amplificator, cablurile si pedalele uneia electrice.
Desi din alama, saxofonul este un instrument de suflat din lemn. Acesta vine intr-o gama de dimensiuni si tipuri, saxofonul alto fiind cel mai frecvent folosit. Saxofonul este putin mai mare decat alte instrumente de suflat din lemn, dar ofera un sunet bogat ce poate fi un plus binevenit la orchestre, jazz sau benzi de concert.

Indiferent de instrumentul ales este bine de stiut faptul ca aceasta poate juca un rol decisiv in viitorul copilului. A cunoaste arta de a canta la un instrument este o virtute pe care nu oricine are posibilitatea sa o exploreze.

 

Citeste si Jocurile specifice copilariei

Share