Ingrijirea pielii copiilor pe timp de vara

Ingrijirea pielii copiilor pe timp de vara

Vremea calda a sezonului de vara reprezinta momentul ideal pentru multe mame si copii lor. Dupa sezonul rece tocmai incheiat care a parut o eternitate datorita statului in casa tot timpul, iata ca este in cele din urma timpul pentru a trece aceasta perioada petrecuta pana acum in casa, in aer liber! Copiii mici au nevoie de o permanenta supravegehre, dar cel putin odata cu venirea sezonului cald putem face acest lucru si la aer nu doar in inchisi. Fie ca este vorba de o plimbare prin parc sau cateva ore petrecute in gradina din spatele casei, aerul curat si proaspat va face bine ambelor personaje, iar soarele va aduce multe alte beneficii.
Nu ne-am mai putea numi mame, daca nu ne-am face idei despre ingrijirea copiilor pe timp de vara. In timp ce marea majoritate dintre noi si-ar dori sa isi petreaca zilele libere stand la soare pentru un bronz demn de invidiat, cand intervin si copii lucrurile se schimba pentru ca toate mamicile trebuie sa se asigure ca pielea sensibila copilul este protejata. Arsurile solare pot provoca dureri, febra si deshidratare. In plus, este nevoie de o singura arsura solare in timpul copilariei pentru ca mai tarziu sa creasca riscul de melanom.

Indiferent daca este primul sezon de caldura pe care bebelusul il intalneste sau au mai fost si alte veri, exista cateva sfaturi pe care ar trebui sa le pastrati in minte in ceea ce priveste protectia copilul tau:

– nici o mama nu ar trebuie sa expuna la soare sub nici o forma copii mai mici de 6 luni. Acest lucru se datoreaza faptului ca pielea lor este prea sensibila pentru a oferi protectie solara si produce foarte putina melanina (pigmentul care da culoare pielii, parului si a ochilor – si totodata cel care ofera o oarecare protectie solara).

– pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 pana la 12 luni, aplicati o crema cu spectru larg, cu un SPF de cel putin 15 pe zonele descoperite, cum ar fi mainile sau picioarele copilului, cu 30 minute inainte de a merge afara. „Spectru larg”, inseamna ca produsul protejeaza impotriva razelor UVA si UVB – ambele sunt importante! De asemenea, uitati-va pentru un produs facut cu oxid de zinc sau dioxid de titan deoarece acestea vor sta pe suprafata pielii bebelusului in loc sa fie absorbite de aceasta si implicit sa provoace iritatii. Aceste tipuri de protectie solara sunt, de asemenea, non-toxice, astfel incat sa nu va faceti griji cu privire la ingerarea unei cantitatai din ea de catre copil atunci cand copilul duce mainile la gura. Reaplicati la fiecare doua ore, dupa inot sau transpiratii excesive.

Ingrijirea pielii

– fiti constiente de faptul ca soarele este mai puternic intre 10 am si 16 pm. Puteti petrece timp afara sau sa faceti plimbari oricand dar nu in acest interval orar.

– folositi nuante UV pentru carucior si umbrele (sau, chiar mai bine, pentru corturi) atunci cand va jucati afara. Este important sa ne amintim ca bebelusii pot avea arsuri chiar si atunci cand este inorat sau stau la umbra.

– folositi haine usoare, deschise la culoare pentru a acoperi cat mai mult din pielea copilului si subtiri. Il puteti imbraca cu maneci lungi si pantaloni, atat timp cat este un material rece, subtire, iar un material in culori mai deschise va reflecta caldura in loc sa o absoarba. Exista, de asemenea, unele articole de imbracaminte pe piata pentru copii ce sunt un bun protector UV.

– cumparati palarii pentru copii. Intotdeauna achizitionatile pe cele cu boruri largi, care vor acoperi urechile copilului, gatul si fata.

– in cele din urma, nu uitati sa verificati data de expirare a cremei pentru protectie solara deoarece ingredientele active isi pierd din eficacitate in timp.

Share