Cum selectam jucariile potrivite pentru copii

Cum selectam jucariile potrivite pentru copii

Toti stim ca jucariile sunt lucrurile care dau un farmec aparte copilariei. Nimic nu este mai frumos decat expresia pe care o vedeti pe fata unui copil in momentul in care primeste o noua jucarie frumos amabalata. Cu toate acestea de multe ori se intampla ca in camera copilului sa observati munti de jucarii, masini, papusi, puzzle-uri, carti, lego, cuburi, plastilina, animalute din plus, toate minunate dar oarecum cam inutile datorita faptului ca sunt intr-un numar mare.

Jucarii copii sector 2

Achizitionarea jucariilor pentru copii este un proces distractiv dar trebuie sa nu se uite factorul utilitate in momentul achizitionarii acestora. Ideal este ca jucariile sa fie luate in functie de mai multe criterii, precum varsta, locul unde vor fi asezate, scopul acestora si, cel mai important, in functie de abilitatile si inclinatiile copilului vostru.

Iata o lista cu cateva sfaturi privind cumpararea unor jucarii potrivite in functie de caracteristicile prorpiului copil.

Varsta

Primul lucru care trebuie luat in considerare cand cumparati jucarii, si totodata cel mai important este varsta copilului vostru. In functie de varsta avuta, pentru fiecare copil este recomandat un anumit tip de jucarie.

– copii mai mici de trei ani nu ar trebui sa primeasca jucarii care au piese mici ce se desprind din ansamblu deoarece exista posibilitatea ca acestia sa le inghita sau sa le introduca in nas sau urechi. De obicei pe eticheta jucariilor gasiti semne de avertizare alaturi de varsta optima pentru a folosi jucariile respective.

– pentru copiii intre trei si sase ani ideale sunt jucariile care le dezvolta inteligenta, creativiatea, memoria, atentia.

– jucariile pentru copii mai mari ar trebui luate in prezenta acestora, deoarece ei stiu cel mai bine ce anume le-ar place. La fel de imortant este ca aceste jucarii sa fie ceva mai mult decat un simplu obiect, adica aveti grija la partea educativa.

Scopul

Este frumos sa ne gandim ca fiecare jucarie are un element de valoare educationala pentru copii, ca ii va invata ceva util, dar in acelasi timp va face din procesul educational ceva distractiv. Uneori o jucarie este doar o simpla jucarie, iar acest aspect nu aduce nimic folositor copilului vostru. Jucariile educative se gasesc intr-un numar mare. De exemplu puzzle-urile sunt un cadou educativ foarte potrivit. Proiectate pentru diferite varste, acestea invata copii mici literele sau cifrele, culori si forme, in timp ce celor mai mari le dezvolta abilitatile de memorie, gandire sau chiar si pe cele analitice si de rezolvare a problemelor.

Jucarie maimuta

Tendinte

In materie de jucarii fiecare generatie are propriile tendinte. Tendintele sunt importante deoarece va vor ajuta sa optati pentru un anumit tip de jucarii. Insa tendintele inseamna de asemenea si capricii. S-ar putea sa cumparati astazi o jucarie care este in voga, ce reprezinta un erou din desene animate sau care semana cu un animal, insa maine s-ar putea ca acestea sa nu mai fie “la moda” datorita aparitiei unor noi jucarii ce reflecta mai bine timpurile in care traiti. Important este sa nu achizitionati jucarii care au avut succes acum cateva generatii, dar nici sa nu ajungeti sa cumparati obsesiv doar pentru a fi in pas cu noile tendinte.

Baterii si garantii

Nimic nu este mai frustrant pentru un copil si parinte de asemenea sa primeasca o jucarie care are nevoie de un anumit tip de baterii. Cand achizitionati o jucarie ce functioneza pe baza de baterii, urmariti de ce tip de baterii are nevoie adica tipul acestora, numarul si longevitatea.

Garantiile sunt la fel de importante daca optati pentru jucarii scumpe. Nu uitati sa verificati ambalajul pentru garantie si totodata sa il pastrati daca apar diferite probleme

Share