Ce trebuie sa stim cand cumparam caruciorul pentru bebelus

Ce trebuie sa stim cand cumparam caruciorul pentru bebelus

Caruciorul este o piesa foarte importanta in momentul in care aveti un copil. Rolul acestuia este acela de a transporta beblusul dintr-un loc in altul in conditii de maxima securitate. In ziua de astazi exista numeroase modele de carucioare, iar cand trebuie achizitionat unul, de cele mai multe ori se intampla sa va pierdeti in noianul de date oferit de fiecare model in parte.

Fiecare carucior pe care il intalniti in magazin este facut pentru a servi unui anumit scop, de exemplu un carucior mai usor este destinat unor plimbari rapide si scurte, tocmai de aceea inainte de a cumpara unul trebuie sa fiti foarte constienti de nevoile pe care le aveti.

Carucioare pentru copii

In continuare va prezentam cateva sfaturi privind achizitionarea unui carucior. Iata dupa ce anume ar fi indicat sa va uitati in momentul in care pasiti intr-un magazin de specialitate:

– optati pentru un anumit tip de carucior. Cele mai multe tipuri de carucioare pentru copii sunt impartite in doua categorii: usoare, pentru deplasari scurte si full-size.

Carucioarele usoare sunt destinate pentru plimbari scurte si nu sunt proiectate pentru a fi folosite pe teren accidentat, adica cu multe denivelari.

Cele pentru deplasari scurte permit desfasurarea unor actiuni destul de simple ce nu necesita o deplasare prea lunga, de exemplu cu ajutorul acestora bebelusul poate fi transportat de la masina pana in casa.

Carucioarele full-size sunt constructii ceva mai rigide care ofera suport complet pentru un copil aflat in crestere. Acestea au mai multe functii si spatii de stocare a lucrurilor pentru copii destul de generoase. Pe langa aceste aspecte ofera si o siguranta mai mare atat copilului cat si stabilitate si incredere parintelui care il transporta.

– examinati cu atentie manerele caruciorului. In momentul in care le atingeti acestea ar trebui sa para destul de confortabile. Un carut sigur ar trebui sa ajunga in zona taliei parintelui, astfel incat procesul de impingere sa nu presupuna un efort prea mare din partea parintilor. Orice carucior ar trebui sa aiba un sistem de reglare a inaltimii care permite urcarea sau coborarea manerelor. Acest sistem este util parintilor care nu o inaltime ce se incadreaza in medie.

– testati mecanismul de pliere al caruciorului. Indicat este ca orice tip de carucior pe care il cumparati sa se plieze cu usurinta pentru a nu ocupa mult spatiu in casa si pentru a putea fi transportat cu masina. Cercetati in amanunt carutul, daca este nevoie pliati-l si apoi desfaceti-l pana va dati seama cum merge mecanismul sau daca se pliaza pe nevoile avute in acel moment.

– acordati atentie si materialului din care este confectionat. Carucioarele pentru copii au partea de sezut confectionata dintr-un material textil. Aceste materiale se gasesc intr-o mare varietate de culori si stiluri, adica sunt confectionate in asa fel incat sa se potriveasca cu sexul copilului. Materialul ideal trebuie sa fie rezistent, adica tesaturile sa fie trainice si, in acleasi timp, usor de spalat. Cand aveti un bebelus anumite accidente sunt inerente, de acea curatarea caruciorului trebuie sa se faca cu usurinta.

– verificati stabilitatea caruciorului agitandu-l usor. Un astfel de produs trebuie sa fie destul de stabil avand in vedere faptul ca uneori copiii devin imprevizibili si fac anumite miscari bruste. Daca in momentul cumpararii carutului aveti si copilul cu voi, puneti-l in carut si mergeti cativa pasi impreuna, astfel veti oberva daca este stabil sau are oarece probleme din acest punct de vedere.

carucioare-oentru-copii

– nu uitati de accesoriile disponibile. Unele carucioare vin cu o serie de accesorii mai mult sau mai putin utile. Important este ca acesta sa aiba locuri in care sa plasati biberonul sau hainute de schimb. Aceste accesorii trebuie sa fie usor de utilizat, cu posibilitatea de a fi curatate repede si suficient de robuste pentru a rezista la conditiile de utilizare indelungata.

Share