Casa noua pentru un nou cuplu
Formati deja un cuplu de mai mult timp. Ati fost impreuna la mai multe petreceri, in excursii, ati intrat in cercul de prieteni al celuilalt si v-ati format chiar si cercul de prieteni ai cuplului. Va simtiti atat de bine impreuna incat atunci cand sunteti departe unul de celalalt simtiti ca o parte din voi lipseste. Si tot atat de bine va simtiti atunci cand sunteti invitati de familiile voastre. Este timpul sa va mutati impreuna. Atentie insa. Acesta este un pas foarte important pentru definirea voastra ca si cuplu. Viata in doi va fi putin diferita de cea traita pana acum. Apar anumite obligatii, veti fi nevoiti la unele compromisuri. Pentru ca totul sa decurga asa cum va doriti trebuie sa parcurgeti o serie de pasi.
O casa pentru doi
Un prim pas in alegerea noii voastre locuinte este gasirea uneia de dimensiuni corespunzatoare. A sosit momentul sa incepeti sa va ganditi la voi ca la doua persoane cu nevoile lor specifice. Cel putin doua camere, debara si camara, un balcon, o bucatarie suficient de mare incat sa va permita sa serviti masa impreuna, o baie dotata cu cada pentru momentele de relaxare. Acesta ar putea fi minimul necesar ca spatiu pentru locuit in conditii decente si spatii de depozitare convenabile.
In amenajarea interiorului este de preferat sa va opriti asupra unui stil care sa satisfaca gustul estetic al amandorura. Daca simpatizati deja cu unul, cu atat mai bine. Daca aveti viziuni diferite asupra modului de a deCora o casa, printr-o comunicare constructiva, cu siguranta veti ajunge la o solutie care sa va reprezinte pe voi ca si cuplu. Este stiut faptul ca femeile au de multe ori ultimul cuvant. Cu o astfel de atitudine riscati doar sa creati o prima fisura in relatia voastra. Oricare ar fi alegerea voastra, pastrati-va un colt intim in care sa va retrageti atunci cand simtiti nevoia de intimitate. Un fotoliu confortabil, biroul sau poate chiar un paravan stilizat sunt idei ce pot prinde viata fara un efort prea mare.
Aspecte practice
Spatiile pentru depozitare trebuie sa acopere atat obiectele cu care a venit fiecare cat si pe cele cumparate impreuna. Debaraua, setarele si dulapurile mobilei, cutiile sau lazile suplimentare care se vor integra in ansamblu s-ar putea sa nu cuprinda tot ce aveti daca nu faceti o sortare riguroasa a obiectelor care cu adevarat va trebuie. In situatia in care va permiteti doar o locuinta mica, puneti-va imaginatia la lucru si gasiti cele mai bune solutii pentru voi. Daca este cazul, cu putina indemanare si multa bunavointa va puteti descoperi talente noi, cum ar fi bricolajul. E normal sa mergeti impreuna la cumparaturi, sa luati ce va place sau ce considerati ca va trebuie, insa faceti-o cu cap. Nu va lasati prada primului impuls ci oferiti-va un minut de gandire inainte de a achizitiona un obiect anume. Cand va veti da seama ca puteti sta si fara el si veti accepta o astfel de „infrangere” fiti siguri ca ati prins ideea esentiala a ceea ce inseamna un cuplu tanar intr-o casa mica.
Dormitor pentru doi
Orice ati face, oricum va veti hotara sa va amenajati noua voastra casa, transformati-va dormitorul intr-un loc in care sa va retrageti pentru odihna sau pentru momente de relaxare fara nici un fel de stimul exterior. Vorbesc aici despre prezenta televizorului, a laptopului sau chiar a telefonului mobil in acest spatiu. Cine a emis „legea”: fara munca acasa si fara televizor in dormitor nu a facut altceva decat sa vorbeasca putin din propria experienta sau din cea a prietenilor apropiati. Pentru ca este adevarat ca acest obiect atat de apreciat de majoritatea poate fi cauza unor prime puncte divergente in cuplul vostru atat de frumos.
Casa visurilor voastre este o realitate in care va simtiti bine impreuna. Chiar daca nu corespunde intrutotul visurilor voastre, aranjata cu gust poate deveni povestea frumoasa a unui print si a printesei lui.