Acer Aspire V15 4K Nitro Black Edition

Acer Aspire V15 4K Nitro Black Edition

Platforma Aspire V de la Acer este exact ceea ce trebuie pentru a face cu adevarat reala desprinderea de sistemul desktop. Multi dintre utilizatorii care prefera libertatea de miscare oferita de terminale mobile precum laptopurile sunt tentati sa creada ca acest V15 Nitro este un device destinat gamingului. Aspectul deosebit, specificatiile tehnice performante si rezolutia 4K au menirea de a crea o oarecare confuzie in ceea ce priveste destinatia finala a dispozitivului. Da, laptopul Acer Aspire V15 4K Nitro Black Edition poate fi folosit pentru un astfel de tip de divertisment si relaxare doar daca este aleasa echiparea hardware de top si, in unele puncte mai sensibile, i se face un usor upgrade. In mod obisnuit, V15 Nitro 4K poate fi folosit pentru aplicatii mari consumatoare de resurse dar si pentru vizionarea de filme sau alte optiuni multimedia.

Design

E greu de spus ce atrage prima data privirea. Negrul carcasei cu modelul sau usor texturat al carui dublurol, estetic si practic, este completat de finetea liniilor de contur sau faptul ca grosimea intregului aparat de numai 2,4 cm lasa impresia unui stil elegant cuprins intr-un profil slim. Greutatea de 2,4 kg a fost atinsa si datorita policarbonatului din care este construita carcasa. Calitatea materialului si finisajele de exceptie cresc valoarea estetica a laptopului. Logo-urile impreuna cu celelalte modalitati de identificare sunt inserate prin emboasari discrete si o cromatica care le fac vizibile dar nu intr-un mod deranjant.

laptop acer aspire v15

Display

Cu siguranta ca ecranul a fost gandit ca unul din punctele forte ale laptopului Acer Aspire V15 4K Nitro Black Edition. Caracteristici intalnite si la multe alte laptopuri ale aceluiasi producator si nu numai – panel LCD LED cu tehnologia IPS si diagonala de 15,6 inch, asistat de tehnologia Acer ComfyView – se vad altfel in prezenta acelor 3840×2160 pixeli care dau formatul UHD. Intr-o exprimare mai putin tehnica, ecranul are o luminozitate buna, culori puternice si contraste adanci. Detaliile, oricat de mici ar fi ele, sunt foarte bine redate. Unghiurile de vizualizare sunt si ele foarte permisive.

Hardware

Platforma V de la Acer dispune de mai multe tipuri de constructii interne. Dintre acestea, cea mai puternica este cea care se bazeaza pe procesorul Intel Core i7 4710HQ cu patru nuclee din clasa Haswell. Frecventa de lucru a acestuia este de 2,5 GHz pentru ca in regim de accelerare sa urce pana la 3,5 GHz. Cache-ul propriu este de 6 MB. Pentru procesarea grafica poate fi folosit chipset-ul integrat din seria HD Graphics 4600 sau placa video dedicata GeForce GTX 860M de la nVidia. Memoria RAM este de tip DDR3 si are o capacitate de 12 GB dintr-un maxim de 16 GB. Solutia aleasa pentru stocarea informatiilor vine sub forma unui hibrid SSHD cu 1 TB spatiu pe platane si 8 GB sub forma flash.

Chiar si pentru cei mai putin initiati in secretele configurarilor hardware este clar faptul ca cele mai noi titluri de jocuri nu vor putea rula cu setarile la maxim. Cu toate ca procesorul s-ar descurca onorabil, procesarea grafica ar trage in jos valorile performantelor. Si in aceste conditii laptopul Acer Aspire V15 4K Nitro Black Edition se prezinta ca un device fiabil si de incredere.

Conectivitate, multimedia, alimentare etc.

Daca la platforma hardware am identificat unele mici sincope, in ceea ce priveste conectivitatea V15 Nitro 4K sta foarte bine. Datorita grosimii reduse producatorul s-a concentrat doar pe porturile cu adevarat importante. Cele doua USB 3.0 sunt completate de portul USB Type C si de HDMI. O micuta colectie de actualitate si foarte eficienta. Conectivitatea este asigurata de tehnologii performante.

De la segmentul multimedia, difuzoarele sunt cele care merita toata atentia datorita fidelitatii si amplitudinii ridicate, factori mai rar intalniti pe un laptop.

Un alt minus este adus de bateria cu performante destul de modeste in conditiile unui display ce poate reda  imagini in format 4K.

 Acer Aspire V15 4K Nitro Black Edition este un laptop bun care raspunde bine la comenzi si aduce un anumit grad de satisfactie vizuala in momentele in care ruleaza aplicatii care scot in evidenta aceasta caracteristica.

Share