Spalarea hainelor bebelusului

Spalarea hainelor bebelusului

Aducerea noului nascut acasa este un moment deosebit care, chiar si in lipsa unui aparat de fotografiat sau a unei camere video, trebuie retinut cat mai mult timp posibil. Dupa trecerea momentului de euforie, dupa o usoara relaxare viata proaspetei mamici ia o turnura trepidanta. Printre multele griji si prioritati, o atentie deosebita trebuie acordata hainelor cu care cel mic este imbracat. Nu, nu este prea devreme sa abordam un asemenea subiect. Parintii vor fi surprinsi de numarul de haine murdare ale copilului care se vor aduna in scurt timp. Multe legende create artificial vor fi anulate printr-o abordare rationala.

Cum se cumpara hainele bebelusului

Sensibilitatea bebelusului, mai ales a pielii acestuia, este o realitate cunoscuta de toata lumea. Inca din primele clipe de viata acesta intra in contact cu mediul, fapt care conduce treptat la o acomodare si o acceptare tacita. Bacteriile, unele dintre cele mai mici si mai prezente forme de viata, practic sunt prezente peste tot, ele fiind benefice, neutre sau, din contra, daunatoare organismului uman. In aceste conditii, una din grijile principale ale parintilor se va manifesta in directia protejarii pielii celui mic. Un prim pas consta tipul de haine ce urmeaza a fi cumparate pentru a-l imbraca pe cel mic. Varietatea lor este extrem de mare. Culori, marimi, texturi vor acapara atentia adultilor. Dintre acestea, hainele de bumbac ar trebui sa fie majoritare in garderoba copilului indiferent de trenduri. Bumbacul este in esenta o fibra naturala care se comporta foarte bine la o utilizare in conditii de stres maxim. Pentru a fi siguri de calitatea produsului achizitionat cititi in detaliu eticheta care il insoteste. De aici se pot extrage informatii deosebit de folositoare pentru intretinrea acestora si pastrarea lor in conditii decente o perioada mai mare de timp.

Cel mai bun detergent

Medicii pediatri recomanda de regula un detergent special pentru copiii mici, hipoalergen si fara adaos de subsante odorizante (parfum). In cazul in care costul unui astfel de detergent este mult prea mare pentru ce isi pot permite parintii, pot fi folosite cu incredere nucile de spalat in a caror compozitie intra unele substante chimice care nu cauzeaza manifestari neplacute majoritatii copiilor mici. In ultima instanta poate fi folosit si un detergent pentru adulti a carui utilizare ar trebui facuta totusi cu atentie. Asta inseamna in primul rand o concentratie redusa a detergentului folosit. In ceea ce priveste atat de popularul balsam de rufe, folosirea acestuia este total contraindicata datorita compozitiei favorizante de alergii. Pentru a le da rufelor proaspat spalate un parfum ceva mai deosebit, daca este cu adevarat nevoie, se recomanda cateva picaturi de uleiuri esentiale in a doua apa de clatit.

spalare haine bebelus

Cum se spala hainele bebelusului

Privita ca o regula, spalarea hainelor bebelusului se face la temperatura de 30 – 40 de grade Celsius. Se considera ca la o astfel de temperatura bacteriile mor si hainele isi pastreaza forma. Cea mai buna optiune pentru spalarea unor astfel de haine este data tot de eticheta produsului care mai contine si informatii despre modalitatile de uscare. Se recomanda de asemenea spalarea in sesiuni diferite a rufelor celui mic si a rufelor adultilor, hainele copilului fiind spalate primele. Temperatura apei trebuie ajustata corespunzator.

Cu toate ca poate parea o metoda impotriva logicii, si hainele noi trebuie spalate. Praful de pe rafturile magazinelor sau faptul ca pana la a fi cumparate trec prin mai multe maini sunt doua dintre cele mai iundreptatite motive pentru a le spala. Desi nu se recomanda calcatul acestui tip de rufe – uscarea, impaturirea si pastrarea in conditii de igiena fiind de ajuns – in acest caz o activitate care sporeste masurile de precautie ar fi salutara.

 Mentinerea celor mai bune conditii de viata pentru copilul nou nascut sunt definitorii pentru strarea sa de sanatate ulterioara. Dar nu trebuie uitat faptul ca, datorita acestor bacterii si a altor microorganisme, cel mic dezvolta propriul lui sistem imunitar care il va ajuta tot restul vietii.

Share