Alegerea corecta a fructelor

Alegerea corecta a fructelor

Fructele si legumele au un rol important in viata de zi cu zi, a noastra adultilor, dar mai ales a copiilor. Sfatul medicului este acela de a consuma cat mai multe fructe si legume. Dar intrebarea este cum alegem fructele, daca sunt proaspete sau nu, daca sunt bio sau sunt pline de chimicale?
Agricultura in zilele noastre este impartita in doua parti: agricultura bio si agricultura conventionala. Agricultura conventionala este cea care ne invata sa ne otravim sistematic. Atunci cand lasam fructele si legumele sa creasca de la sine, fara stimulenti de crestere si pesticide, atunci vorbim de fructe si legume ecologice.
Fructele si legumele tratate cu pesticide este indicat sa se curate de coaja. Merele,perele si gutuile se pastreaza foarte bine in balcon,daca acesta este inchis.
Pentru cine dispune de o bucatica de teren mai mare sau mai mica, de preferinta este sa cultive fructe bio, in acest fel le ofera copiilor fructe proaspete si ecologice. Atunci veti manca fructe cu gustul de odinioara. Copii trebuie sa manance fructe de doua ori pe zi, eventual integrate intr-o salata colorata. Spalati intotdeauna fructele sub jetul de apa rece, nu calda ca unele vitamine sunt sensibile la apa calda. Vitaminele din fructe ofera protectie vasculara ,iar din fructe se asigura tot necesarul de vitamine si minerale cresterii copiilor. Daca nu aveti spatiu unde sa cultivati fructele incercati sa le cumparati de la o sursa de incredere.
Merele sunt o sursa importanta de vitamine si in general sunt accesibile la pret pe tot parcursul anului. Nu alegeti merele cele mai frumoase,cu un aspect perfect deoarece acelea contin foarte multe chimicale,ci cautati-le pe cele mai putin mari,si cu…riduri. Merele biologice prezinta mici pete negre pe suprafata exterioara.

fructe congelate
Pentru iarna incercati sa congelati fructele de vara precum piersici,prune,visine,cirese, dar si fructele de padure care sunt foarte gustoase in timpul iernii.Dupa decongelare fructele se consuma cu tot cu zeama. Nu congeleti mai mult de o portie intr-o punga. Pentru parintii cu posibilitati fructelele bio sunt foarte sanatoase si gustoase,dar ele se gasesc destul de greu si la preturi mai putin accesibile.
Fructelele precum merele sau prunele se pot conserva si in stare uscata,deoarece ele isi mentin calitatile si proprietatile din starea initiala. O alta varianta de conservare este prepararea de gemuri facute in casa si eventual indulcite cu miere de albine.
Oferiti copiilor,dar si bebelusilor sucuri din fructe proaspete pentru o viata sanatoasa.

Share