Cablare structurata

Cablare structurata

Prin cablare structurata se intelege instalarea cablurilor de telefonie si internet intr-o singura infrastructura, astfel realizandu-se o conectare flexibila,eficienta dar mai ales rapida a echipamentelor folosite. Crearea unei retele de date in spatii mari precum aeroporturile,cladiri de birouri,sedii de banci,etc sunt imperios necesare ,iar pentru evitarea multitudinii de cabluri si a amplasarii acestora s-a creat cablarea structurata. In momentul de fata exista doua tipuri de retele: retele CAT5e,CAT6 sau retele wireless dar care nu ofera aceeasi calitate, viteza si fiabilitate.
Cablarea structurata presupune folosirea unor materiale si echipamente care vor face diferenta unei bune conexiuni. Aceste materiale pot fi de calitate: low,medium sau high. Intreaga infrastructura este necesar a fi efectuata de profesionisti pentru o foarte buna functionare a retelei.
Beneficiile cablarii structurate:
• Viteza mai mare a transferului de date
• Posibilitatea de a integra centrale telefonice
• Fiabilitate 100%
• Sunt reduse considerabil costurile de administrare
• Fara a intrerupe functionalitatea sistemului se poate modifica structura retelei,prin introducerea de noi echipamente
• Folosirea aceluiasi cablu pentru telefon, date, sisteme de securitate,dar si supraveghere video
• Mentenanta facila a tuturor calculatoarelor si perifericelor
Pentru a proiecta si a intretine o infrastructura de retea este necesar a urmari cativa pasi: se calculeaza cantitatea de materiale folosite, costul si calitatea materialelor,apoi se calculeaza durata de executie a intregului proiect,iar la final termenul de plata.Exista doua tipuri de cablare: cablare standard pentru un nr maxim de 20 porturi si cablare complexa, pentru mai mult de 20 de porturi. Cablarea poate fi orizontala,verticala pe mai multe etaje sau cu legatura intre 2 cladiri.
Pentru o cablare structurata eficienta sunt necesare urmatoarele echipamente:cablu de canal,rack, patchpanel, cablu utp/stp, prize RJ45 ingropate/aplicate, patchcorduri, wiremanager, consumabile ( dibluri , suruburi rack, soricei). Fiecare proiect de cablare este unic datorita cladirii in care se executa lucrarea, produselor folosite si functia acestora, configurarea retelei, cerintele clientului si garantia producatorului. In final toate acestea vor stabili pretul cablarii.

cablare structurata
O retea de calculatoare poate fi simpla formata din 1 router, 1 switch, 1 router wireless, 1 server , x calculatore , x imprimante sau complexa formata din routere si servere multiple, numar mare de calculatoare si imprimante,centrale telefonice si interconectari cu fibra optica. Serverele de tip Linux sau Windows pot fi instalate, configurate si optimizate dupa nevoile clientului.
Sistemele de telefonie sunt analogice, digitale sau VOIP. Se pot instala de la 3 linii exterioare si 8 interioare pana la 960 de linii interioare. Pentru instalarea unui sistem de telefonie este necesara o infrastructura de retea de date si voce. Daca aceasta este deja instalata se poate configura si instala centrala telefonica. Pentru o buna functionare a sistemului este necesara instruirea personalului .
Companiile mari si mici care necesita o cablare structurata se pot adresa echipei Bit Consulting pentru vizualizarea locatiei si un deviz gratuit. Pentru mai multe detalii vizitati pagina www.cablaristructurate.ro

Share